Inapoi la toate articolele

Învaţă programare de la cei mai buni instructori cu cele mai actuale materiale de studiu oferite de Oracle!

De-a lungul timpului, ne-am axat pentru motivarea potenţialilor sau noilor cursanţi pe exemple culese, cu sinceritate, din rândul celor care au învăţat programare la Jademy şi care au ajuns apoi să îşi schimbe în bine parcursul profesional tocmai datorită acestei experienţe.

Până acum însă nu i-am scos neapărat în faţa şi pe cei se ocupă efectiv de pregătirea resursei umane din domeniul IT, aflată încă la extrem de mare căutare în România şi nu numai.

Vi-l prezentăm, aşadar, pe Alex Mocioi, senior trainer Jademy & Oracle, care ne-a vorbit din perspectiva instructorului despre importanţa materiei pe care o predă, despre provocarea de a lucra cu oameni veniţi din domenii fără tangenţă cu ştiinţele exacte şi, desigur, nu în ultimul rând, despre cât de mult contează un atestat profesional obţinut la cele mai înalte standarde internaţionale.

Să aflăm ce-l recomandă

„Experienţa mea de până acum se fixează atât în domeniul dezvoltării software cât şi în domeniul instruirii, pregătirii, în special în ecosistemul Java. Acestea sunt câteva dintre lucrurile care m-au recomandat când am început parteneriatul cu Jademy. Este important de spus că toţi specialiştii Jademy sunt traineri specializaţi, dar şi programatori, ingineri software care vin cu experienţa lor efectivă“, spune Alex.

Jademy i-a lansat provocarea. El a acceptat-o

Când am stat de vorbă Alex, am aflat că, la început, şi el a experimentat una dintre temerile cele mai frecvente ale celor indecişi să urmeze calea unei cariere în domeniul ştiinţelor exacte şi anume aceea că nu oricine poate învăţa programare. Experienţa alături de studenţii Jademy i-a schimbat radical perspectiva. O spune chiar el!

„Odată cu Jademy, pentru mine a apărut o nouă provocare: aceea de a lucra cu oameni veniţi din cu totul alte domenii de foarte multe ori. Persoane care-şi doresc o refacere a carierei, oameni care îşi doresc să pornească pe un alt drum şi aleg calea IT-ului, a programării. Am fost sceptic la început, însă de la prima grupă pe care am dus-o până la final, am văzut cu satisfacţie că foarte mulţi dintre studenţii noştri au reuşit să îşi găsească de lucru imediat cum au terminat cursurile şi ne-au spus apoi că noţiunile învăţate aici le sunt de mare folos“.

De ce a ales să continue alături de noi

Fiind unul dintre cei mai bine cotaţi instructori ai noştri, Alex Mocioi deţine secretul, dacă îl putem numi aşa, al performanţei Jademy. Lucrând în paralel şi ca programator şi interacţionând el însuşi cu provocările şi noutăţile ce apar constant în domeniu, el are oportunitatea de a-i educa pe alţii pentru a se descurca în faţa aşa-ziselor piedici ce pot apărea odată ce au început să lucreze efectiv în departamente de IT ale companiilor. Iar asta pentru că noi, la Jademy, învăţăm aplicat.

„Unul dintre principiile care m-au atras cel mai mult la Jademy este acela că ne aflăm într-o continuă schimbare şi într-o continuă actualizare la noile tehnologii apărute în industrie. Suntem într-o continuă mişcare şi este foarte important faptul că specialiştii noştri sunt în continuare implicaţi atât în proiecte de dezvoltare, cât şi în proiectele de training din cadrul Jademy, iar acest lucru ne permite să aducem în permanenţă lucrurile noi de care şi noi ca instructori ne lovim în jobul nostru de dezvoltatori“, afirmă trainerul nostru.

Parteneriatul pe care Jademy l-a încheiat cu Oracle a adus motive de satisfacţie şi instructorilor, nu doar studenţilor.

„Interesant mi se pare faptul că, principiile pe care le-am agreat la Jademy le-am descoperit curând şi în parteneriatul pe care îl avem cu Oracle. Materialele de acolo la care avem acces sunt în permanenţă actualizate de inginerii şi specialiştii lor în educaţie. Astfel încât studenţii noştri au două mari avantaje: experienţa noastră venită din proiectele în care am lucrat şi proiectele în care suntem încă implicaţi, dar şi o experienţă foarte vastă a adunată de-a lungul anilor de către specialiştii Oracle în educaţie“, este de părere Alex Mocioi.

Pe lângă materialele complexe de studiu puse la dispoziţie studenţilor, Jademy mai oferă şi certificatele de participare Oracle, ca un avantaj al parteneriatului anterior menţionat.

Mesajul lui Alex pentru studenţii Jademy

„Un lucru pe care îl transmit de fiecare dată studenţilor mei de fiecare dată când începem un nou curs este că ei ar trebui să conştientizeze că orice domeniu şi-ar alege trebuie să fie într-o permanentă căutare de noi, într-o continuă căutare de mai bine şi să aibă permanent dorinţa de a-şi dezvolta noi abilităţi.“

Pasiune pentru IT ne ţine împreună şi ne face să fim cei mai buni

Când iubeşti cu adevărat un domeniu asta îţi oferă din start ambiţia şi motivaţia de care ai nevoie pentru a excela. Pe asta ne bazăm şi noi la Jademy şi acesta este unul dintre criteriile după care am format echipa. Ne dorim însă ca pasiunea pentru IT pe o resimţim noi s-o trasmitem mai departe şi studenţilor noştri.

„Pasiunea pentru programare, pentru IT sau software ne-a adus la un loc pe toţi cei care facem parte din echipa Jademy. Mai mult decât atât, pasiunea noastră pentru acest domeniu ne-a adus în punctul în care am început un parteneriat cu Oracle, iar acum încercăm să transmitem mai departe pasiunea noastră şi către cei care vor să ne fie studenţi. Evident că acelaşi lucrul îl aşteptăm şi din partea voastră, a viitorilor cursanţi. Vă aşteptăm să veniţi cu pasiunea de a învăţa şi de a face lucruri noi“ , le-a transmis Alex Mocioi viitorilor cursanţi.

Aşa cum spune şi Alex, noi, la Jademy ne-am propus de la început să fim un loc de unde pornesc foarte mulţi profesionişti dornici să creeze lucruri noi, inovatoare, care ajute la îmbunătăţirea acestui domeniu pe care toţi îl iubim. Instructorii noştri nu vor face rabat de efort pentru a ajuta fiecare student să dea ce are mai bun din el şi, la final, să ajungă să ocupe locul de muncă ce i se potriveşte.